CNS: "Nog beter integreren door samenwerkingsverband De Ideale Wereld"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Vorige maand werd de Best of Breed-totaaloplossing De Ideale Wereld aangekondigd. Dit samenwerkingsverband tussen Condor SI, Kubion, Square DMS, Aareon, CNS en Residenz ICT moet corporaties qua ICT volledig ontzorgen. CorporatieGids.nl ging met Jan van Dijk, commercieel directeur van CNS, in gesprek over het Business Intelligence-gedeelte in de samenwerking: "Als BI-leverancier is integratie de basis van ons bestaan."

Met de samenwerking beoogt CNS dat connecties in de toekomst nog soepeler werken. "Wij zorgen er al jaren voor dat bij nieuwe versies van bronsystemen de koppeling blijft werken. Corporaties hebben daardoor de zekerheid dat de oplossing ook in de toekomst werkt naar behoren. Nauwere samenwerking met leveranciers betekent minder investeringen voor integratie van hoge kwaliteit. En dat leidt tot een lagere cost-of-ownership voor onze klanten."

Automatisch Best-of-Breed
CNS levert in de samenwerking de BI-oplossingen voor sociale woningbouw. "Omdat wij alleen op het gebied van BI opereren, vallen wij eigenlijk automatisch in de categorie Best-of-Breed," legt Jan uit. "Maar omdat wij ons hierin specialiseren, kunnen wij tegelijkertijd een product met meer diepgang bieden. De BI-producten van bijvoorbeeld ERP-leveranciers fungeren vooral als verlengstuk van dat systeem, terwijl onze insteek het mogelijk maakt een integrale informatievoorziening te hebben die verder gaat dan het primaire systeem. Onze onafhankelijkheid maakt het een noodzaak om zoveel mogelijk te integreren."

"Met ons datawarehouse kunnen corporaties snel aan de slag om informatie breed in te zetten voor dashboards, rapportages en analyses. Door onze integratie met verschillende bronsystemen kunnen wij van een breed scala aan onderwerpen informatie geïntegreerd als management- en stuurinformatie bieden."

Statement naar de sector
Jan legt uit dat corporaties het steeds belangrijker vinden dat verschillende systemen goed worden geïntegreerd. "Elke corporatie heeft meerdere systemen, bijvoorbeeld woonruimteverdeelsystemen die naast een ERP-systeem bestaan. De kosten van integratie werpen vaak een grote drempel op om systemen met elkaar te verbinden. Initiatieven als CORA/VERA en service bus-concepten zullen hier in de toekomst verandering in brengen. En De Ideale Wereld is daar een goed voorbeeld van."

"Toen wij door Condor SI werden benaderd om mee te willen werken aan De Ideale Wereld, stonden wij daar heel positief tegenover. Ons streven is om met zoveel mogelijk partijen een goede integratie te bewerkstelligen, en het concept van deze samenwerking past goed in dat plaatje. Wij zitten graag met onze integratie-partners om dezelfde tafel om onze producten zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen én op de wensen van de klant. Daarnaast is De Ideale Wereld een mooi statement naar de markt waarmee wij aangeven dat er voldoende leveranciers zijn die gericht zijn op integratie. Wij zien de huidige groep van zes leveranciers dan ook graag zo groot mogelijk groeien."

Geen doel an sich
Jan stelt dat een samenwerking als De Ideale Wereld nodig is, omdat leveranciers niet op elk gebied kunnen excelleren. "Ik geloof niet dat een One-Stop-Shop-oplossing haalbaar is. Leveranciers kunnen niet op elk vlak de meest aansluitende oplossing hebben, en daarnaast zijn corporaties tegenwoordig huiverig om hun eieren allemaal in één mandje te leggen."

"Uiteindelijk kan een corporatie het beste een set oplossingen kiezen die optimaal bij hun behoeften aansluit. Deze set kan bijvoorbeeld ook bestaan uit een aantal producten die door de ERP-leverancier aangeboden worden. Best-of-Breed is geen doel an sich."

Betere integratie
Huidige CNS-klanten zullen volgens Jan op de korte termijn weinig van De Ideale Wereld merken. "Dat komt omdat wij al een goede integratie hebben met veel systemen van verschillende leveranciers. Maar op den duur zullen de gevolgen zeker voelbaar zijn. Onze integraties zullen steeds beter worden, wat in ieder geval de cost-of-ownership naar beneden haalt. Ook zullen deze integraties de kwaliteit van geïntegreerde informatie alleen maar verbeteren, waardoor corporaties hun bedrijfsvoering en dienstverlening beter af kunnen stemmen of de behoeften van huurders."

Bron: Johan van den Beld | CorporatieMedia - 8 december 2015