CNS: Goed inzicht is alleen mogelijk op basis van betrouwbare cijfers

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Met heldere sturingsinformatie kunnen woningcorporaties continu hun organisatie verbeteren en optimaliseren. Maar hoe kom je aan deze informatie en zorg je voor hoge datakwaliteit? CNS vertelt hier op 26 september tijdens CorporatiePlein meer over, en wij spraken vooraf alvast met accountmanager Ilse van der Steen.

“Inzicht in de bedrijfsresultaten met onderliggende processen is nodig om te kunnen optimaliseren,” begint Ilse. “Waar kan iets efficiënter, waar worden fouten gemaakt en hoe komt het dat doelstellingen niet worden behaald? Om het proces werkelijk te optimaliseren, moet deze in z’n geheel worden doorlopen en hebben alle betrokkenen toegang nodig tot informatie.”

Organisatiebreed
“CNS biedt woningcorporaties het benodigde inzicht door informatie organisatiebreed beschikbaar te stellen op een heel toegankelijke manier. Visueel aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk, goed gedocumenteerd en altijd digitaal bereikbaar. Door informatie zo laagdrempelig mogelijk beschikbaar te stellen binnen de bekende Office-omgeving of als app voor de smartphone, wordt het raadplegen van data een dagelijkse gewoonte.”

Kijken naar de toekomst
Naast het terugkijken en sturen op resultaten vanuit het verleden wordt er steeds meer gebruikgemaakt van technieken om naar de toekomst te kijken. Ilse: “Modellen gebaseerd op AI kunnen ingezet worden om risico’s en kansen vroegtijdig in te schatten. Tijdens CorporatiePlein neemt CNS bezoekers mee in de combinatie van standaardisatie en het effectief inzetten van AI in de kernprocessen. Bezoekers kunnen ieder uur deelnemen aan een korte kennissessie hierover op onze stand.”

Betrouwbare data
“De voorwaarde voor de betrouwbaarheid van het inzicht in behaalde en toekomstige resultaten is de kwaliteit van data,” gaat Ilse verder. “Goed inzicht is echter alleen mogelijk op basis van betrouwbare cijfers. Door datakwaliteit te meten en monitoren direct op het bronsysteem, wordt dit geborgd. Hier vertellen we tijdens CorporatiePlein meer over. Daarnaast gaan we een stap verder met een blik op de toekomst via de HoloLens, een apparaat waarmee je op een nieuwe manier kunt kijken naar bedrijfsresultaten.”

CNS is op CorporatiePlein te vinden op stand 50

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: CNS