Claranet: Zorgen over security remt het gebruik van innovatieve clouddiensten

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Uit het onderzoek van Claranet onder Nederlandse woningcorporaties blijkt er een structurele achterstand te ontstaan in het gebruik van cloud ten opzichte van andere sectoren. Security is hierbij een van de remmende factoren. Claranet is op 27 september aanwezig op CorporatiePlein, en wij spraken hier alvast over met Twan Willems van Claranet.

“Met een adoptie van nog geen veertig procent van verschillende cloud diensten staat het overgrote deel van de IT bij woningcorporaties nog lokaal op een eigen IT-platform of in een datacenter van een IT-leverancier,” analyseert Twan. “Als we kijken naar de toekomst verwachten we dat er een mix gevonden gaat worden van verschillende cloud diensten. Niet alleen private cloud of alleen public cloud maar een mix van verschillende applicaties die gezamenlijk moeten zorgen voor een ideale afstemming voor iedere gebruiker. Voor we daar zijn, moeten er echter nog een paar grote drempels worden overwonnen.”

Security is zorgenkindje
“Een van de belangrijkste redenen dat het gebruik van cloud achterblijft, zijn zorgen over de security én gebrek aan compliancy. Volgens ons onderzoek wil grofweg de helft van de corporaties nog niet met de (public) cloud werken vanwege vragen en zorgen omtrent de security.”

“En dat terwijl security juist één van de belangrijke aspecten is waarom corporaties er wel goed aan zouden doen om de cloud te adopteren. Wij zien in de praktijk dat veel organisaties – niet alleen corporaties – achter de feiten aanlopen door kennisgebrek binnen het team en te weinig resources. Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming dit jaar hebben de (public) cloud leveranciers dit soort zaken juist goed op orde, want zij kunnen zich geen enkele fout op dat gebied permitteren.”

“Claranet wil deze status-quo doorbreken door een volledig integraal security-portfolio aan te bieden; niet alleen een firewall plaatsen en een anti-virusscanner op de e-mail, maar een complete bescherming van de IT. Van Citrix ShareFile tot DDoS-bescherming en van Pentesten tot Microsoft  Enterprise Mobility + Security.”

Security Scan
Tijdens CorporatiePlein hebben bezoekers van de beurs de kans een gratis Security Scan te winnen voor de complete IT-omgeving. Twan: “Deze test bestaat uit aantal verschillende netwerk- en platformscanners, die constant in en om het netwerk zoeken naar zwakke plekken of kwetsbaarheden in de netwerk- of webapplicatie-beveiliging. Hiermee realiseren wij ongeëvenaard inzicht in de beveiliging en bescherming van alle applicaties en IT-infrastructuur.”

Bron: CorporatieMedia | Foto: Claranet

Aanmelden voor CorporatiePlein 2018 kan hier. Een plattegrond met alle deelnemende exposanten vind je hier.

Claranet is op CorporatiePlein te vinden op stand 47