Centric omarmt gegevensstandaard voor woningcorporaties

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De ondertekening van het VERA-convenant door woningcorporaties en softwareleveranciers betekent een grote stap richting uniforme informatie-uitwisseling binnen de corporatiesector.

VERA staat voor Volkshuisvesting Enterprise Referentie Architectuur en heeft als doel om corporaties en leveranciers van informatiesystemen te laten samenwerken aan oplossingen voor de ontwikkelingen in de corporatiesector die gevolgen hebben voor de IT-infrastructuur en informatievoorziening.

Het VERA-convenant is een gezamenlijk initiatief van woningcorporaties en leveranciers om te komen tot standaarden voor het uitwisselen van informatie binnen de corporatiesector, zodat alle informatie die in de keten wordt vastgelegd eenvoudig en eenduidig door alle partijen kan worden gebruikt.

Open standaarden
Voor efficiënte communicatie tussen informatiesystemen zijn open standaarden onmisbaar. Als voorstander van interoperabiliteit neemt Centric daarom actief deel aan de VERA-werkgroepen. Deze formuleren de specificaties en geven zo mede vorm aan technische en procesmatige standaardisering van informatie-uitwisseling. Zo komen de gegevenskwaliteit en bruikbaarheid van een bronapplicatie zoals Key2Wocas optimaal tot hun recht.

Wicher Meursing, businessunitmanager bij Centric en Mea Kessler, voorzitter Netwit en bestuurslid VERA ondertekenen het VERA-convenant.

Bron: Centric