Brabant Wonen kiest voor Tobias AX van Aareon

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Brabant Wonen is een woningcorporatie in het zuiden van Nederland met vestigingen in Oss en Den Bosch en bezit 15.000 verhuureenheden. De Brabantse organisatie wil een voortrekkersrol vervullen zoals ze zelf aangeeft op haar website. Leefbaarheid van buurten verbeteren, goede voorzieningen voor zorg en welzijn realiseren en bewoners ondersteunen.

Ook voor de interne organisatie heeft Brabant Wonen heldere doelstellingen waarvan het sturen op kasstromen een belangrijke is. Brabant Wonen heeft het afgelopen jaar de modules Leningen, Kasstromen en Activa van Aareon geïmplementeerd. Voor de nabije toekomst wil Brabant Wonen beschikken over een bedrijfsbrede geïntegreerde kasstroomrapportage. In deze situatie moet snel en eenvoudig inzicht worden verkregen tussen de geprognosticeerde en gerealiseerde kasstromen uit verschillende processen binnen het bedrijf (o.a. uit Treasury, Projecten, Onderhoud en de financiële administratie).

Om de bovenstaande doelen te kunnen bereiken heeft Brabant Wonen eind 2014 gekozen voor de implementatie van Tobias AX Financieel en Tobias AX Projecten. Op basis van de zeer positieve ervaringen die Brabant Wonen tijdens deze implementatie opdeed voor wat betreft het systeem en de aanpak van Aareon heeft zij uiteindelijk besloten om te kiezen voor de totale ERP-oplossing van Aareon in combinatie met Pharos DO. Door deze keuze heeft Brabant Wonen de mogelijkheid om nog meer profijt te hebben van de totaal oplossing die Aareon biedt. Bovendien maakt deze keuze het applicatielandschap van Brabant Wonen een stuk eenvoudiger en hierdoor beter beheersbaar.

Tobias AX is gebaseerd op Microsoft Dynamics AX, net als het huidige systeem van Brabant Wonen - Dynamics Wonen van Cegeka - waarvan Cegeka na de fusie met DSA heeft aangegeven niet langer te zullen ondersteunen.

De compleetheid van de producten van Aareon in combinatie met de financiële focus en uitgebreide rapportage mogelijkheden waren belangrijke argumenten om deze keuze te maken. Immers; alleen met de juiste businessinformatie kunnen goede beslissingen worden genomen! Tevens sluit deze oplossing perfect aan op de ICT-visie van Brabant Wonen waarbij er gekozen wordt voor een stevig en compleet ERP-systeem waarbij gegevens op één plek vastgelegd en onderhouden worden.

Inmiddels is het project gestart en zal Tobias AX vanaf januari 2016 operationeel zijn.

Jeroen Kuiper, directeur Aareon, zegt hierover: “We zijn er trots op dat Brabant Wonen na de succesvolle implementatie van de modules Treasury, Vastgoed en Activa nu ook kiest voor Tobias AX.” We gaan er dan ook met veel enthousiasme aan de slag!

Bron: Aareon

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Aareon in de CorporatieGids 2015 te bekijken.