Blue-Mountain over het succesvol implementeren van BI

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Toenemende digitalisering, meer behoefte aan externe verantwoording, interne sturing en self service business intelligence (SSBI). Corporaties staan de komende jaren voor een grote verandering, maar hoe bereidt een corporatie zich hier het beste op voor? Volgens Blue-Mountain is het succesvol implementeren van business intelligence het antwoord, en wil het hier op 22 september tijdens CorporatiePlein graag over hebben.

Jeroen Wennekes van Blue-Mountain legt uit. "Wij zien de toenemende digitalisering en het sturen vanuit asset- en portefeuillemanagement als de belangrijkste ontwikkelingen in de bedrijfsvoering. Steeds meer processen of delen van processen worden geautomatiseerd, waardoor andere werkzaamheden ontstaan die mogelijk andere competenties vereisen. Dit geldt ook voor het sturen vanuit asset management en portefeuille management. Voor de corporatie vaak een uitdaging om de nieuwe manier van werken  in lijn te brengen met nieuwe benodigde vaardigheden."

Inspelen met Katoomba
"Verder zal de toenemende behoefte aan externe verantwoording en interne sturing ervoor zorgen dat business intelligence meer aandacht krijgt," gaat Jeroen verder. "Wij spelen hierop in door te zorgen voor standaardmodellen voor externe verantwoording binnen ons BI-platform Katoomba. Voor interne sturing maken we gebruik van standaardindicatoren binnen de sector. Onze mensgerichte aanpak in combinatie met ons platform Katoomba zorgt ervoor dat wij  corporaties echt kunnen helpen met sturen."

Ook de toenemende behoefte aan self-service BI (SSBI) wordt door Katoomba ondersteund. "Wij hebben een module ontwikkeld die daarin voorziet. Deze module is in samenwerking met onze klanten tot stand gekomen waarbij er een goede balans is gevonden tussen volledige SSBI en de gewenste zelfredzaamheid van de corporatie op dit gebied."

BI succesvol implementeren
Blue-Mountain wil op CorporatiePlein bezoekers meer vertellen over haar aanpak en  de mogelijkheden van haar platform. "Katoomba helpt corporaties écht met sturen," sluit Jeroen af. "Het helpt  hen het volledige spectrum van business intelligence te borgen. Op CorporatiePlein laten we natuurlijk de laatste ontwikkelingen binnen Katoomba zien, maar ook dat we een mooie en gedreven club mensen zijn die met veel deskundigheid, plezier en bewezen kwaliteit BI succesvol kunnen implementeren."

Blue-Mountain is op CorporatiePlein te vinden op stand 60.