'Best of breed totaaloplossing stelt ons in staat verder te groeien'

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Eerder deze maand vertelde Condor SI over 'De Ideale Wereld', de best of breed totaaloplossing voor woningcorporaties. Eén van de partijen die in dit samenwerkingsverband participeert, is softwareleverancier Kubion uit Utrecht. CorporatieGids.nl ging in gesprek met Bart van Haren, directeur bij het bedrijf, over wat De Ideale Wereld voor hen betekent: "Wij zien delen als het nieuwe groeien."

In De Ideale Wereld werken zes partijen met elkaar samen: Condor SI, Square DMS, Kubion, Aareon, Residenz en CNS. Bij deze samenwerking zijn de leveranciers tot de gelijknamige totaaloplossing gekomen, waarmee corporaties indien gewenst hun gehele informatiehuishouding kunnen vormgeven.

Specialisatie
Volgens Bart past de samenwerking perfect in de filosofie van Kubion, die zich richt op het doen waar je goed in bent: "De ontwikkelingen in online dienstverlening gaan zo ontzettend snel, dat het niet mogelijk is om alles zelf te doen en tegelijkertijd perfect uit te voeren. Focus je daarom op hetgeen waar je goed in bent, dat is voor ons heel belangrijk."

"Wij hebben naar partners gezocht die deze filosofie met ons delen om zo samen door te groeien. En samenwerken met partners die elkaar goed aanvullen is een vereiste om de beste software en dienstverlening te kunnen leveren."

Klanten en ketenpartners
In De Ideale Wereld is Kubion verantwoordelijk voor 'alles waarbij klantcontact centraal staat'. "Onze dienstverlening en producten leveren een online platform waarmee oplossingen als klantportalen, klantenserviceportalen, leveranciersportalen, de kennisbank en de corporate site volledig geïntegreerd worden geïmplementeerd. Het voordeel voor de corporatie, haar klanten en haar ketenpartners is een efficiënte en soepele afhandeling van klantcontacten, transparantie in haar dienstverlening en een hoge klantgerichtheid."

Volgens de directeur van het Utrechtse bedrijf worden corporaties daarnaast geholpen 'digitaal te gaan': "Onze focus ligt altijd op online dienstverlening. Dat betekent dat alles wat wij doen digitaal beschikbaar is. Onze producten en dienstverlening zorgen ervoor dat corporaties, huurders, ketenpartners en stakeholders volledig digitaal kunnen communiceren."

Bestaande klanten
Bart benadrukt dat corporaties ondanks de samenwerking niet worden gedwongen te kiezen voor oplossingen van samenwerkende leveranciers: "Door de samenwerking is Kubion in staat haar dienstverlening te verbeteren en een efficiëntere bedrijfsvoering aan te bieden. Corporaties die al van onze diensten gebruikmaken zullen daardoor louter positieve dingen merken."

Geen 'vendorlock-in'
Kubion pleit wel voor het effect dat De Ideale Wereld kan hebben bij een woningcorporatie: "Als corporatie wil je altijd de beste software en dienstverlening tot je beschikking hebben om je te ondersteunen. Hiervoor kies je dus de beste partners, en met De Ideale Wereld kan dit geleverd worden. Door samen te werken met verschillende leveranciers gebruik je niet alleen de beste expertises, maar worden alle partijen ook door elkaar scherp gehouden."

"Daarnaast kan het voor een corporatie wenselijk zijn om niet in de greep van één leverancier te komen," gaat Bart verder. "Een zogenaamde 'vendorlock-in' kan niet alleen gevaarlijk zijn vanwege de grote afhankelijkheid, maar heeft ook vaak een rem op de ontwikkeling van nieuwe ende verbetering van bestaande producten en diensten."

Bron: Johan van den Beld | CorporatieMedia - 25 november 2015