Bert Moormann neemt afscheid als directeur-bestuurder Domesta

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Per 1 juli 2024 neemt Bert Moormann na bijna 10 jaar afscheid als bestuurder van Domesta. Het is voor hem tijd voor een nieuwe uitdaging. Zijn bevlogenheid voor het maatschappelijk werkveld vult hij graag in op een nieuwe plek. De Raad van Commissarissen is verrast door dit besluit, maar begrijpt en respecteert de keuze van Bert.

We gaan hem enorm missen
Berts passie en kracht ligt in het leggen van verbindingen en het creëren van langdurige en duurzame relaties. Dit alles doet hij vanuit zijn enorme betrokkenheid bij mens én maatschappij. Hij is een bevlogen bestuurder, met oog voor samenwerking en gelijkwaardigheid. Daarbij staat hij altijd in verbinding met onze huurders(organisaties), collega’s en samenwerkingspartners. We gaan hem dan ook enorm missen! 

Bert legt zelf uit waarom
“Ik kijk terug op 15 geweldige jaren bij Domesta. Het heeft mij verrijkt door de menselijke kant ervan. Daarnaast zit pionieren en maatschappelijk ondernemerschap in mijn bloed. Dat geeft me energie. Nu het aankomt op het borgen van al het goede dat we hebben ontwikkeld, vind ik het tijd om ruimte te maken voor leiderschap dat bij deze opgave past. De betrokkenheid en gedrevenheid van mijn collega’s en de leden van de Raad van Commissarissen ga ik zeker missen” vertelt Bert. 

Van grote waarde
Op 1 juni 2009 kwam Bert bij Domesta in dienst. Op 1 november 2014 werd hij bestuurder. In 2022 werd hij door de RvC herbenoemd voor een periode van 4 jaar, in het volle vertrouwen om verder te gaan met de goede samenwerking.  

Annette Stekelenburg, voorzitter van de Raad van Commissarissen:
“Bert is van grote waarde voor Domesta. Daar zijn we hem heel dankbaar voor. Hij maakte zich sterk voor onze huurders en de belangrijke rol van woningcorporaties in het maatschappelijk veld. Hij is zeer betrokken en bouwde met onze samenwerkingspartners duurzame relaties en netwerken op. Onder zijn leiding maakte Domesta werk van betaalbaar wonen, het verduurzamen van de huizen, goede huisvesting voor mensen met een zorgvraag en het leefbaar houden van onze buurten. Bert verraste ons met zijn besluit om weg te gaan. We hadden graag nog langer met hem samengewerkt, maar we hebben begrip en respect voor zijn persoonlijke overwegingen om tot dit besluit te komen. We wensen Bert veel succes voor de toekomst.” 

Hoe nu verder?
De Raad van Commissarissen gaat op zoek naar een geschikte opvolger en laat zich daarbij graag adviseren door Huurdersplatform SAM en de ondernemingsraad. Hier nemen we de tijd voor. Daarom komt er voor de tussenliggende periode een tijdelijk bestuurder. 

Columnist
Bert Moormann was daarnaast enkele jaren columnist voor CorporatieGids Magazine. Zijn laatste columns zijn te lezen via de volgende link.

Bron: Domesta, Foto: CorporatieMedia