Bellacoola Investments neemt Seneca over

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Bellacoola Investments uit Roosendaal heeft aangekondigd de leverancier van Content Management Systemen uit Delft, Seneca over te nemen. Seneca is de ontwikkelaar van de door vele instanties gebruikte CMS-producten Smartsite Xperion en XForms. Het bedrijf is in het bijzonder actief in de markten Overheid, Wonen en Zorg.

Seneca werd in 1994 opgericht door Nico Stiemer en Sander Waalboer die zich overigens al enkele jaren geleden uit de actieve leiding van het bedrijf hebben teruggetrokken. Directeur en belangrijkste aandeelhouder van Bellacoola Investment is Michiel Stiemer die al in 2012 als interim- directeur bij Seneca aantrad. Onder zijn leiding werd onder meer een koerswijziging doorgevoerd waarbij er meer aandacht kwam voor diensten in de hosting- en SAAS-sfeer. Ook kwam de focus te liggen op kostenbesparing voor de relaties door het aanbieden van zogenaamde web-based self-service applicaties. In dat kader werd recent de nieuwe release Smartsite 7 op de markt gebracht. Ook worden, met name voor de markt van de woningcorporaties, meer en meer op XForms gebaseerde klantportalen gebouwd.

Michiel Stiemer: “Bellacoola Investments investeert uitsluitend in toekomstvaste technologie en de producten van Seneca vallen in die categorie. Ik voorzie dat in de toekomst binnen onze speerpuntmarkten meer en meer primaire systemen vervangen zullen worden door onze systemen of dat er op zijn minst koppelingen zullen worden aangebracht”.

Michiel Stiemer die in de periode 1998 tot 2013 zijn op Oracle-producten gerichte bedrijf Bridging oprichtte en uitbouwde neemt met zijn investeringsmaatschappij al deel in bedrijven in de sectoren ICT, Zorg , en Duurzame Energy.

Bron: Seneca