Batavia Groep breidt de VastgoedCloud uit met Investeringsafwegingen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Batavia Groep, toonaangevend in software voor vastgoedsturing en vastgoedinformatie voor woningcorporaties, kondigt met trots de nieuwste uitbreiding van haar innovatieve platform, de VastgoedCloud, aan: Investeringsafwegingen voor projecten. Met deze toevoeging versterkt Batavia Groep haar positie als dé partner voor woningcorporaties op het gebied van vastgoedsturing.

De VastgoedCloud van Batavia Groep staat bekend om het samenbrengen van alle relevante vastgoedinformatie op één centrale plek, waarmee corporaties een compleet beeld krijgen van hun bezit. Maar vastgoedsturing gaat verder dan alleen informatie verzamelen en ontsluiten. Het draait om het nemen van besluiten die de toekomst van het vastgoed bepalen. Met de VastgoedCloud voorziet Batavia Groep corporaties van alle relevante analyse en simulatie mogelijkheden om weloverwogen beslissingen te nemen. Met de toevoeging van de investeringsafwegingen voor projecten biedt Batavia Groep corporaties nu een nog completer pakket om onderbouwde beslissingen te nemen over de transformatie van hun vastgoedportefeuille.

De functionaliteit is ontwikkeld met het oog op de huidige uitdagingen in de woningmarkt, zoals het tekort aan sociale huurwoningen en de verduurzamingsopgave. Veel corporaties zetten in op de transformatie van hun bezit via (sloop)-nieuwbouw en renovaties, wat leidt tot een toenemend aantal projecten. Met de nieuwe functionaliteit krijgen corporaties door uitgebreidere toetsingsmogelijkheden en inzichten grip op deze projecten en de bijbehorende investeringsafwegingen conform hun investeringsstatuut.

Financiële en maatschappelijke toetsing
De investeringsafwegingen voor projecten geven corporaties de mogelijkheid om projecten en verschillende scenario’s tegelijkertijd financieel én maatschappelijk te toetsen. Dit is van cruciaal belang om te waarborgen dat de investeringen niet alleen financieel gezond zijn, maar ook bijdragen aan de maatschappelijke doelstellingen van de corporatie. Bovendien ondersteunt de functionaliteit de interne formele besluitvorming (investeringsstatuut) via periodieke rapportages per tijdsperiode en per fase-overgang. De functionaliteit is een uitbreiding op de al bestaande functionaliteit van projecten in de VastgoedCloud, voor simulatie van de wensportefeuille en de financiële ratio’s en communicatie over projecten.

“Met deze nieuwe functionaliteit willen we corporaties voorzien van de best mogelijke tools om hun vastgoedportefeuille toekomstbestendig te maken”, aldus Jeroen van Vliet, Algemeen Directeur van Batavia Groep. “Door de combinatie van financieel en maatschappelijk inzicht kunnen corporaties weloverwogen keuzes maken die zowel bijdragen aan hun strategische doelen als aan de maatschappelijke opgaven waar zij voor staan.”

Over Batavia Groep
Batavia Groep is sinds 1999 een toonaangevende leverancier en kennispartner van innovatieve en gebruiksvriendelijke software voor woningcorporaties. Met het platform de VastgoedCloud en een team van gedreven ontwikkelaars en adviseurs, ondersteunt Batavia Groep zo’n 60 woningcorporaties bij het verbeteren en professionaliseren van hun vastgoedsturing. Batavia Groep staat bekend om haar professionaliteit, deskundigheid, betrouwbaarheid, oplossingsgerichtheid en innovatiekracht.

Bron: Batavia Groep, Foto: Batavia Groep