AvW2: "Professionalisering corporaties zal alleen maar toenemen"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

"De corporatiesector maakt de afgelopen jaren een enorme professionaliseringsslag door." Dat zegt Jos Vervoort, eigenaar van adviesbureau AvW2. Volgens het Limburgse bedrijf wordt dit veelal afgedwongen door wet- en regelgeving, maar zetten bestuurders initiatieven die leiden tot een betere kwaliteit van dienstverlening ook zelf vaak in beweging. "De professionalisering zal de komende jaren daardoor alleen maar toenemen."

De trend leidt volgens Jos tot drie dingen: de kwaliteit van dienstverlening gaat omhoog, beheer- en onderhoudslasten gaan omlaag en er wordt meer samengewerkt met ketenpartners. "ICT wordt als middel steeds belangrijker, maar de kwaliteit van medewerkers en management zorgen ervoor dat een corporaties bijvoorbeeld de kwaliteit van haar dienstverlening kan vergroten."

Efficiency en samenwerken
"Corporaties kijken daarnaast steeds kritischer naar zijn beheer- en onderhoudslasten, en zijn in staat deze te verlagen én in evenwicht te houden met de strategische doelstellingen en benoemde maatschappelijke prestaties. Efficiency is hierin een belangrijke factor, maar niet de enige. Vaak zijn het beleidskaders en -keuzes die kunnen zorgdragen voor significante structurele besparingen. Een volledige en betrouwbare informatievoorziening is hierbij cruciaal. ICT-systemen - en vooral het managen van de kwaliteit van data - zijn bepalend voor succes."

"Naast de samenwerking met ketenpartners zoeken collegacorporaties elkaar ook steeds meer op," gaat Jos verder. "Doordat er buiten de grenzen van de eigen organisatie wordt gekeken en men met elkaar de voordelen opzoekt van schaalvergroting, kunnen de bedrijfslasten omlaag en de kwaliteit - van zowel de interne organisatie als de dienstverlening - omhoog."

CorporatiePlein 2016
Het professionaliseren van de bedrijfsvoering staat dan ook centraal bij AvW2 op CorporatiePlein. "Wij denken actief, kritisch en creatief mee, en kunnen corporaties adviseren, begeleiden en ondersteunen op de bovengenoemde punten. Onze speerpunten daarbij zijn sturen op en verantwoorden over prestaties, procesverbetering en het optimaliseren van de informatievoorziening. Wij zullen tijdens CorporatiePlein hier onder andere enkele kennissessies over geven, om 11:00 en 12:00 over optimalisatie van de informatievoorziening, om 13:00 over procesverbetering en om 14:00 en 15:00 over het verantwoorden over prestaties. Wij staan voor meetbare verbeteringen in een korte doorlooptijd, en dat willen wij de bezoekers graag laten zien."

AvW2 is op CorporatiePlein te vinden op stand 7.