Audittrail ondersteunt Parteon met implementatie-audit van Tobias AX

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningstichting Parteon, gevestigd in de Zaanstreek, heeft tijdens de overstap naar Tobias AX een implementatie-audit laten uitvoeren. Audittrail trad op als onafhankelijk EDP-auditor om de scherpte tijdens het project te behouden.

Parteon maakte de overstap naar Tobias AX in het kader van een grote consolidatie van het systeemlandschap. Daarnaast werd ook het DMS van Square DMS genaamd ShareWorX geïmplementeerd. Met deze implementaties is Parteon weer klaar voor de toekomst.

Gezien het grote belang voor de bedrijfsvoering heeft Parteon er voor gekozen om tijdens de implementatie Audittrail te laten meekijken. Met de invoering zijn veel partijen betrokken: de leverancier, (externe) projectleiders en de organisatie zelf. Daarnaast is juistheid en volledigheid van de informatie in de systemen van groot belang. ‘Er zijn genoeg redenen om een kritische auditor mee te laten kijken’, zegt Aletta Hoogeveen, manager bedrijfsondersteuning van Parteon.

Audittrail heeft alle facetten van de implementatie, waar de kwaliteit een kritieke rol speelt beoordeeld. Van de implementatie- en testplannen, tot de conversie en uiteindelijke testresultaten. Doordat er vroeg in het traject al beoordelingen uitgevoerd werden, kon er tussentijds bijgestuurd werden. De ‘lessons learned’ van bijvoorbeeld de proefconversie, konden al meteen toegepast worden in de uiteindelijke conversie. Ook geven de beoordelingen input voor de interim- en jaarrekeningcontrole van de accountant.

Bron: Audittrail

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Audittrail in de CorporatieGids 2014 te bekijken.