Ad hoc wordt de standaard

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De CorporatieGids 2014 biedt woningcorporaties het startpunt voor (her)oriëntatie op bedrijfsvoering en ICT- oplossingen en diensten. Naast een zo volledig mogelijk overzicht en bedrijfspresentaties van toeleveranciers en adviesbureaus, biedt de CorporatieGids ook redactionele houvast voor onze doelgroep. Vandaag aandacht voor “ad hoc data samenstellen

Onder de huidige economische druk heeft u constant snel inzicht nodig om beslissingen te nemen. Bijvoorbeeld welke aannemers opdrachten snel en accuraat uitvoeren. En wat zijn de kosten van eventuele overschrijdingen? Of, wat is de slaagkans voor woningzoekenden per complex? Veel van deze vragen worden pas beantwoord wanneer data uit meerdere systemen naast elkaar ligt. Maar dan moeten de gegevens wel met elkaar te matchen zijn. Zonder goed toegankelijke en betrouwbare managementinformatie kan het dagen duren voordat dergelijke informatie boven tafel is en uw medewerkers actie kunnen ondernemen. Een datawarehouse dat systeem-overschrijdende, geconsolideerde en gevalideerde informatie bevat is daarom onontbeerlijk.

Het van de grond af realiseren van een datawarehouse kan echter een kostbaar en tijdrovend project zijn. Gelukkig is het niet nodig om voor elke corporatie het wiel opnieuw uit te vinden. Het corporatiemodel van CNS bevat defi nities voor managementinformatie op vele terreinen (wonen, onderhoud, fi nanciën, woonruimteverdeling en meer). Standaardconnecties naar de meest gebruikte systemen in de corporatiesector zorgen voor een betrouwbare vulling van het datawarehouse binnen enkele dagen. Maar met alleen een goed gevuld datawarehouse bent u er nog niet.

Uiteindelijk wilt u de medewerkers het inzicht geven om gefundeerde beslissingen te nemen. Uiteraard zijn daar een aantal standaardrapporten voor nodig. Uw kwartaalrapportages, de lijst met leegstaande eenheden, kasstroomoverzichten, de lijst met woningacceptaties, enzovoort. Deze vormen de basis van uw managementinformatie. Door de gegevens te visualiseren op dashboards met o.a. KPI’s, grafi eken en landkaarten is informatie beter te begrijpen en toegankelijker voor een groter aantal medewerkers.

Het wordt echter steeds belangrijker om op ad hoc basis rapporten samen te stellen. Vragen als hoe is de leeftijdsopbouw van de bewoners in een bepaald complex? Of, hoe vaak heeft de aannemer met wie ik morgen een afspraak heb te laat opgeleverd in het afgelopen kwartaal? En hoe verhoudt zich dat tot zijn concurrenten en tot zijn prestaties vorig jaar? De kans is groot dat uw medewerkers de antwoorden niet in de standaardrapporten vinden. Daarvoor zijn rapportage-tools nodig waarmee uw medewerkers zelf informatie opvragen. Als u moet wachten op een leverancier om een rapport te maken is het resultaat mosterd na de maaltijd.

De producten van CNS zijn gemaakt om al deze aspecten van managementinformatie in te vullen. Vele woningcorporaties werken met onze oplossingen om zelf rapporten te maken op basis van betrouwbare data.

Een bijdrage van CNS

Bron:CorporatieGids2014

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van CNS in de CorporatieGids 2014 te bekijken.