Aareon ontvangt COS3000-certificaat voor marktwaarde verhuurde staat

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op vrijdag 10 juni jl. heeft Aareon het COS3000-certificaat mogen ontvangen voor de berekening van de marktwaarde verhuurde staat in het product Vastgoed Scenarioanalyse. Het assurance-onderzoek  is uitgevoerd door BDO Accountants & Adviseurs. BDO Accountants & Adviseurs heeft de opzet en het bestaan van de rekenfunctionaliteit beoordeeld ten behoeve van het waarderen van vastgoed op basis van marktwaarde in verhuurde staat, zoals voorgeschreven in het Handboek modelmatig waarderen marktwaarde.

Vastgoed Scenarioanalyse
Met het product Vastgoed scenarioanalyse rekent u verder op de betrouwbare basis die in Vastgoed Activa is vastgelegd. In de Activamodule worden de bedrijfseconomische, fiscale en VOV-waardering berekend. Met de module Vastgoed Scenarioanalyse maakt u zelf eenvoudig scenario’s om de bedrijfswaarde, beleidswaarde en nu dus ook de marktwaarde in verhuurde staat te bepalen.

Samen met de in Aareon Treasury vastgelegde financieringen komt alles bijeen in de module Scenarioanalyse in een meerjarenbalans, winst- en verlies rekening, kasstromen- en kengetallenoverzicht conform het CorpoDatamodel en financieel beoordelingskader.

Trots
In de module Scenarioanalyse kunt u zowel de basis als de full variant berekenen. Wij zijn trots op deze complete registratie en financiële sturing vanuit één systeem en nog trotser op het feit dat een belangrijk deel van deze software nu gecertificeerd is. Tot ons grote genoegen hebben we in de afgelopen periode een flink aantal nieuwe klanten mogen verwelkomen. Klanten die het volledige systeem willen gebruiken, maar ook klanten die bijvoorbeeld alleen de marktwaardeberekening willen ondersteunen vanuit onze software.

Wilt u meer weten over de certificering of over onze producten, neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Gebruikers van de module Scenarioanalyse ontvangen deze week een bericht met nadere informatie over het certificaat.

Bron: Aareon

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Aareon in de CorporatieGids 2016 te bekijken.