Aareon kondigt Trace & Treasury aan

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hoe blijft u de komende jaren voldoen aan uw volkshuisvestelijke opgave en de financiële kaders vanuit wet- en regelgeving? Wat is uw investeringsruimte en maakt u wel de juiste keuzes in uw portefeuillestrategie? Meer inzicht en grip krijgen op de huidige en toekomstige vastgoedportefeuille en de financiering daarvan is een grote uitdaging voor woningcorporaties. Hoe bereiken we het resultaat dat past bij onze missie en doelstellingen?

De visie van Aareon is duidelijk: start eenvoudig op basis van juiste data. Goed portefeuille- en assetmanagement begint bij een betrouwbare basis!

Trace & Treasury werkt probleemloos in combinatie met uw ERP-systeem om uw tactische en strategische afdelingen en functies te ondersteunen. Immers…

“De vertaling van portefeuille- & assetmanagement naar een realiseerbare financiële planning is alleen mogelijk met betrouwbare operationele informatie (“de basis op orde”).”

Trace & Treasury is dé unieke totaaloplossing voor woningcorporaties, beleggers en taxateurs en verbindt uw operationele processen met het vastgoedmanagement en financiën. Trace & Treasury creëert op eenvoudige wijze samenhang tussen uw taxatiemanagement, portefeuillemanagement, assetmanagement, treasurymanagement en de financiële planning.

Met Trace & Treasury beschikt u over een applicatie die al tientallen jaren wordt gebruikt door meer dan 150 organisaties in de woningcorporatiesector, zorg en publieke sector. De software is in die periode meegegroeid met de eisen en wensen die worden gesteld in deze sectoren. Naast de implementatie van nieuwe functies, zoals de berekening van de marktwaarde verhuurde staat is de applicatie ook voorzien van een geheel nieuw, fris en gebruikersvriendelijk uiterlijk.

Trace & Treasury is een oplossing opgebouwd uit los verkrijgbare modules die ieder verschillende processen ondersteunen en samen een krachtig geïntegreerde totaaloplossing vormen voor uw treasury- en vastgoedmanagement.

Trace Assets
Met Trace Assets beheert u de volledige vastgoedadministratie op verschillende schaalniveaus. Het werken met Trace Assets begint met een upload vanuit uw bronsysteem. Dit bronsysteem is meestal het propertymanagement- of ERP-systeem, maar kan ook een Excelsheet zijn. Met Trace Assets legt u financiële en non-financiële kenmerken van uw huidige vastgoedportefeuille vast.

U kunt met Trace Assets eenvoudig een grafische presentatie van uw vastgoedobjecten maken en hierover rapporteren op verschillende niveaus en met diverse selecties. Alle vastgoed-objecten kunnen tegen historische kostprijs worden gewaardeerd volgens de RJ645. Ook andere waarderingen met peildatum, zoals de WOZ-waarde kunnen worden geregistreerd. Het unieke van Trace Assets is de ondersteuning van de fiscale waardering conform VSO2 en de registratie van uw Verkoop onder Voorwaarden.

Tevens kunt u zoeken naar uw vastgoedobjecten via Google Maps. Met Trace Assets legt u de basis voor externe verantwoording (jaarrekening en CorpoData) en vastgoedsturing!

Trace Waardering
Trace Waardering is dé module voor uw taxatiemanagement. Trace Waardering is COS3000- gecertificeerd en kan worden gebruikt voor de waardering van meerdere typen vastgoed. Trace Waardering berekent eenvoudig meerdere waarderingen op basis van de discountedcashflowmethode. Naast de bedrijfswaarde kan bijvoorbeeld ook de beleidswaarde en de marktwaarde verhuurde staat tot op vastgoedobjectniveau worden berekend. U kunt de waardering baseren op uw beleid of op basis van de markt aan de hand van scenario’s met de daarin opgenomen parameters. Groot voordeel is dat de onderliggende waarderingen met elkaar kunnen worden vergeleken via grafische presentatie. Dit levert interessante inzichten op met betrekking tot het maatschappelijk rendement.

Trace Financiële Planning
Met Trace Assets en Trace Financiële Planning legt u de basis om op gestructureerde manier de financiële meerjaren-planning te maken. Alle rapportages zijn gebaseerd op de standaard verslaggevingsmodellen en CorpoData.

Met Trace Financiële Planning kunt u:

  • De financiële haalbaarheid van uw wensportefeuille toetsen.
  • Scenarioanalyses (op basis van het huur- en strategisch vastgoedbeleid) en financiële sensitiviteitstoetsen (door eenvoudige wijziging van indices en parameters) uitvoeren.
  • (Des)investeringen analyseren.
  • Sturen op waarde en risicoanalyses uitvoeren.
  • Een sluitende begroting creëren door een financieringsstrategie door te rekenen.

Treasury Leningen
Met Treasury Leningen beheert en stuurt u op de totale financieringsportefeuille. U kunt eenvoudig contracten administreren en verder analyseren.

U heeft inzicht in de (her)financieringsrisico’s en renterisico’s op transactie- en portefeuilleniveau. Het is mogelijk om met simulaties te werken voor toekomstige financieringen en deze in Trace Financiële Planning door te rekenen.

Treasury Derivaten
Met Treasury Derivaten kunt u standaard derivatencontracten administreren, waarderen en analyseren. Deze module werkt nauw samen met Treasury Leningen. In deze module kunnen leningen gekoppeld worden aan de derivaten om financieringsstructuren aan te maken. Op een eenvoudige en heldere manier wordt in beeld gebracht wat het effect is van derivaten op de financieringsportefeuille.

Treasury Cash Management
Voor optimaal inzicht in uw huidige en de sturing op de ontwikkeling van de liquiditeitspositie kunt u in Treasury Cash Management prognoses vastleggen en koppelen aan gerealiseerde kasstromen om vervolgens verschillen te kunnen verklaren. Natuurlijk worden alle kasstromen uit financieringsactiviteiten automatisch berekend in Treasury Leningen en Derivaten en gepresenteerd in de liquiditeitsprognose.

Treasury Interest Yield
Met Treasury Interest Yield kunt u historische en actuele rentepercentages, opslagcurves en rentescenario’s vastleggen. Op basis van deze gegevens kunt u rekenen aan uw vastgoedportefeuille en financieringsportefeuille.

Trace Management Rapportage
Voor het opstellen van periodieke managementrapportages of een interactief overleg met stakeholders kunt u eenvoudig gebruik maken van Trace Management Rapportage. Deze module bevat gestandaardiseerde, maar ook specifieke dashboards die u kunnen voorzien van real-time stuurinformatie. U maakt de financiële effecten van uw beleidskeuzes direct visueel inzichtelijk.

Ook ziet u welke risico’s u loopt op de exploitatie van complexen door deze onderling met elkaar te vergelijken op basis van verschillende componenten en parameters.

Alle voordelen nog eens op een rij…

  • Met Trace & Treasury beschikt u over een geïntegreerde totaaloplossing voor het taxatie-, portefeuille-, asset- en treasurymanagement. U krijgt meer grip op de realisatie van uw wensportefeuille en de financierbaarheid.

  • Beschikt u over een grondige onderbouwing van voorgenomen complexstrategieën door integrale financiële toetsing op portefeuilleniveau.
  • Krijgt u meer inzicht in rendementsperformance van complexen of andere assetklasses en de bijdrage van bepaalde assets aan de rendementseis op portefeuilleniveau.
  • Bereikt u een gestructureerde en integrale manier van begroten door de unieke koppeling tussen de vastgoedregistratie in Trace Assets en registratie van de huidige en toekomstige financieringsportefeuille en kasstromen in Treasury.
  • Borgt u de financierbaarheid van uw vastgoedportefeuille binnen het financieel beoordelingskader door toetsing van kengetallen op basis van cashflow en vermogen.
  • Trace & Treasury wordt volledig gehost in de Aareon Private Cloud, maar kan - indien gewenst - ook op uw eigen server worden geïnstalleerd.

Bron: Aareon

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Aareon in de CorporatieGids 2016 te bekijken.