19 juni vervolg succesvolle Ronde Tafel Transitie en MVO

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

In het Corporatiehuis vindt op 19 juni de vierde Ronde Tafel Transitie en MVO plaatst. Deze tafel is exclusief voor bestuurders van corporaties die inzichten willen uitwisselen op de MVO-vraagstukken die voor onze sector relevant zijn. De uitkomsten van deze Ronde Tafel zijn het startpunt voor het verder vormgeven van MVO binnen de sector.

Ingrediënten vernieuwing sociale volkshuisvesting?
In eerdere Ronde Tafels spraken we zowel over de omgeving als over de interne vraagstukken die er liggen bij corporaties: wat is de kerntaak, hoe nemen we verantwoordelijkheid voor de gemeenschappelijke ruimte, welke rol hebben corporaties in de participatiesamenleving, zijn er andere vormen van organiseren, waarop richten we onze energie en hoe stimuleren we het werken met passie voor de klant. In de vierde Ronde Tafel: Hoe kunnen we deze ingrediënten gebruiken in de zoektocht naar vernieuwing van de sociale volkshuisvesting?

Renoveren in bewoonde staat
In de eerdere Ronde Tafels concludeerden we al met elkaar dat we in een verandering van tijdperk zitten, maar ook nog opgesloten zitten in het bestaande stelsel. En wat is het moeilijk om vanuit bestaande instituten en zonder belemmering na te denken over de nieuwe toekomst. Een toekomst waarin ruimte is voor de plicht van individuen om voor zichzelf en de naasten te zorgen én het grondrecht op wonen te garanderen. Dit vraagt veel van het rentmeesterschap van bestuurders. Ben je in staat om vanuit het bestaande in te spelen op de transitie van de volkshuisvesting en welke stappen je wanneer daarin te nemen hebt? Is er ruimte om hierin te ondernemen, te experimenteren of zitten we gevangen? Hoe kunnen we op een integere wijze deze transitie vormgeven? ‘Vooruit naar de kern’ is een toekomstverkenning voor de sociale huisvesting die op zoek gaat naar de nieuwe opdracht voor de sociale huisvesting en die deze verandering centraal stelt. De notitie trekt veel aandacht en wordt inmiddels ook in brede zin door het ministerie gebruikt als slijpsteen voor het denken De inhoud ervan vormt een goed vertrekpunt voor de vraagstukken die op tafel komen tijdens de Ronde Tafel.

Gastspreker
De gastspreker van vandaag is Wouter Rohde. Sinds januari 2014 is hij zelfstandig professional en daarvoor was hij directeur bij Woonbron. Ook was hij mederedacteur van het stuk ‘Vooruit naar de kerntaak’. Tijdens deze vierde Ronde Tafel geeft Wouter inzicht in de analyse van de staat van het sociaal woonbeleid en de aanzet tot een gezamenlijke zoektocht naar vernieuwing van de sociale volkshuisvesting en de daaruit voortvloeiende opdracht aan woningcorporaties. Vraagstuk dat hierbij centraal staan: hoe kan het transitiepad eruit zien en wat is hiervoor nodig? Met elkaar gaan we dit pad verkennen.

Zien we je aan tafel?
De Ronde Tafel vindt plaats op 19 juni van 13.30 uur tot 16.30 uur bij Groot Kievitsdal in Baarn. Inloop vanaf 13.00 uur, we sluiten af met een borrel. Klik hier voor de routebeschrijving. Deelname is gratis en is exclusief voor bestuurders van corporaties

Ben je erbij? Laat me dat dan weten via dit aanmeldformulier. Graag tot 19 juni!

(Deelname gaat op volgorde van binnenkomst. Voor deze Ronde Tafel is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar).

Bron: KWH