the BIM practice

Specialisatie

De meerwaarde van BIM – snelle veerkrachtige oplossingen door samenwerken – staat of valt met de juiste implementatie in de organisatie. The BIM practice identificeert 3 fases:

Het opzetten van je BIM proof organisatie (SET)
We helpen je om zelfstandig de juiste keuzes te maken voor bijvoorbeeld: producten, processen en leveranciers.

Het verankeren als een closed loop (GROUND)
We verankeren BIM in het DNA van de organisatie, haar medewerkers en ketenpartners. Zo helpen we jou en jouw organisatie om zelfstandig verder te kunnen groeien met BIM en Lean.

Het continueren en doorontwikkelen (EXPLORE)
Samen houden we vinger aan de pols om er zeker van te zijn dat de transitiefase uiteindelijk leidt tot een duurzame BIM cultuur.
Waarbij we doorlopend leren van en met elkaar. 

Toekomstvisie

Bouwen is met afstand het mooiste vak wat er is. Het heeft impact, het is altijd complex, steeds vaker duurzaam en het resultaat bepaalt in belangrijke mate ons leven. De doorlopende stroom veranderingen, technologische ontwikkelingen en toegenomen regelgeving maken het ook een gespannen domein. Waar zetten we op in? Welke innovatie geloven we minder in? Maar bovenal, hoe krijgen we het allemaal nog winstgevend georganiseerd?
BIM blijkt voor veel complexe vraagstukken de uitkomst te zijn. De argumenten daarvoor zitten doorgaans in de hoek van kostenreductie, minder afwijkingen, tijdwinst. Samengevat: BIM brengt efficiency.

Maar het antwoord op de toenemende vraag voor woningen is niet BIM, maar de wereld achter BIM: het snel ontwikkelen van creatieve oplossingen zodat mensen kunnen wonen, werken, recreëren en hun dromen kunnen najagen.

De opwinding van dit mooie vak gecombineerd met de kolossale uitdagingen waar we met z'n allen voor staan geeft the BIM practice de drive om haar opdrachtgevers te begeleiden in een transitie die niet alleen alles van ons vraagt, maar ons ook alles geeft.

Referenties

Rochdale
Eigen Haard
Woonzorg Nederland
Habion
deltaWonen 
Ymere 

Mozaïek Wonen

Skarp

Bedrijfsprofiel

The BIM practice wil bijdragen aan die cultuurverandering. Een verandering die commitment vraagt, tijd kost en waarbij alles wordt geraakt, van mens tot techniek en proces. Maar waarbij we als keten en als maatschappij, uiteindelijk worden beloond met duurzame dynamische groei. Waarbij elk van de deelnemers zijn zakelijk en persoonlijk rendement ziet toenemen. Wij noemen dat: total bliss of ownership. Als vrije speler, met een indrukwekkende BIM en Lean bagage, leggen wij de verbinding. Tussen de korte en de lange termijn. Maar ook tussen software en mensen, tussen investering en opbrengsten, tussen modellen en motivaties. We noemen onszelf producers omdat we de verandering regisseren en ‘doen wat nodig is’. Energiek, overtuigend maar nooit zelfingenomen, met respect voor elkaars ruimte begeleiden onze onafhankelijke producers onze opdrachtgevers in een transitie die niet alleen alles van ons vraagt, maar ons ook alles geeft.  Een verandering die commitment vraagt, tijd kost en waarbij alles wordt geraakt. En terwijl we dit proces zorgvuldig regisseren leert de organisatie.  Iedere opdrachtgever krijgt het beste van onze hele practice: omdat we achter de schermen samenwerken en kennisdelen, maar ook omdat we altijd een energie van verandering en voorwaarts meebrengen. En in die speelse energie en overtuiging blijken zelfs stevige criticasters mee te bewegen in wat we willen bereiken: total bliss of ownership.  

Aantal medewerkers: 9
Aantal klanten in corporatiemarkt: 7
Actief in corporatiemarkt sinds: 2008

Contactgegevens

the BIM practice
Wijkerstraatweg 90, 1951EJ Velsen-Noord
06 - 833 953 08

info@thebimpractice.nl
https://www.thebimpractice.nl

the BIM practice in het nieuws