Smart Twin

Korte productbeschrijving

Smart Twin helpt woningcorporaties met het toekomstbestendig beheer van hun vastgoedportefeuilles. Alle relevante informatie over complexen, straten en individuele woningen wordt opgeslagen in één centrale cloud-omgeving. Op basis daarvan biedt Smart Twin op ieder moment de meest actuele berekeningen, scenario's, adviezen en rapporten. Hiervoor wordt de in eigen huis ontwikkelde rekenmethodiek ingezet die ook de basis vormt voor het vernieuwde Verbeterjehuis.nl en wordt doorontwikkeld in samenwerking met TNO en TU/e.

Middels de cartotheekfunctie beschikt de woningcorporatie over het complete bezit in zowel 2D als 3D. Met behulp van zoekfuncties en filters zijn alle woningen eenvoudig te vinden, via lijsten of op de kaart. Daar biedt Smart Twin informatie met een ongekend hoog bouwkundig gehalte op ieder niveau; van een complete wijk tot de individuele baksteen. Naast gegevens als gebruiksoppervlakten en WOZ-waarden zijn ook in één oogopslag de meest relevante technische rapporten (o.a. NEN 2580, NTA 8800, WWS/huurpuntenrapport en ISSO51) te vinden voor iedere woning.

Is er iets gewijzigd in een woning? Dan kan een medewerker met de functie ‘aanpassen’ informatie direct actualiseren. De woningmodellen zijn namelijk eenvoudig ter plaatse aanpasbaar, zonder dat daarvoor bouwkundige kennis, modelleurs en/of modelsoftware nodig zijn. Wanneer er vervolgens gegevens worden opgevraagd, wordt de informatie live gegenereerd vanuit het aangepaste model en zijn berekeningen, adviezen en rapporten dus direct actueel.

Wanneer woningcorporaties groot onderhoud of verduurzaming overwegen, laat Smart Twin aan de hand van scenario's zien welk veranderpotentieel de betreffende wijk of woning heeft. Daarbij wordt ook direct duidelijk wat de financiële en bouwtechnische consequenties zijn van bepaalde aanpassingen. Hierdoor is onderhoud eenvoudig te voorspellen en zijn de mogelijkheden voor renovatie en verduurzaming snel duidelijk.

Via het Mijn Thuis Magazine kan de corporatie bewoners informeren over o.a. tips, nieuwe regelingen en wijkspecifieke zaken. Ieder magazine wordt automatisch live gegenereerd op basis van het meest actuele woningmodel.

Zo kunnen woningcorporaties met Smart Twin rekenen op een geïntegreerd en toekomstgericht beheer van hun vastgoedportefeuille, waarbij alle actuele informatie altijd en overal beschikbaar is.

Specificaties

Software wordt aangeboden:

  • SaaS
  • Cloud

Platform gebaseerd op:

  • Microsoft

Toekomstvisie

Wij geloven dat de manier waarop we wonen en werken nog veel beter kan. En wat zou het daarom mooi zijn als heel Nederland wordt gedigitaliseerd. Op die manier kunnen we er samen voor zorgen dat iedereen altijd inzicht heeft in de mogelijkheden van zijn of haar eigen leefomgeving en worden werkprocessen op het gebied van vastgoedbeheer geoptimaliseerd. Zo wordt keuzevrijheid vergroot, onderlinge communicatie en verbinding geoptimaliseerd en verduurzaming beter gefaciliteerd.

Referenties

Woonbedrijf

Leystromen

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Bedrijfsprofiel

Smart Twin is een softwareapplicatie die alle eigenschappen van woningen in één digitale omgeving inzichtelijk maakt. Dit is niet zomaar een zogenaamde digital twin van een woning, maar een zeer uitgebreide en slimme variant, die zelf nadenkt en advies geeft. Met 3D- en 2D-woningmodellen brengen we woningen nauwkeurig in kaart, worden vastgoedportefeuilles financieel en bouwtechnisch beheerd en worden energielabels snel en eenvoudig afgemeld. De 3D-woningmodellen van Smart Twin zijn altijd en overal online beschikbaar en voldoen aan de laatste normen en wetgeving. Deze woningen zijn direct in te zien en aan te passen zonder bouwkundige kennis of speciale software.

Smart Twin is onderdeel van De Twee Snoeken. Een team van meer dan 100 ontwerpers, technici, kostendeskundigen, bouwfysici, ICT’ers en communicatiedeskundigen staat voor een integrale aanpak van kleinschalige aanpassingen in woningen tot grootstedelijke opgaven als aardgasloze wijken, dorpen en steden. Verbindend, verantwoordelijk en bevlogen. Iedere dag werkt dit brede team hard aan het verbeteren van de woon- en werkomgeving.


Aantal medewerkers: 110
Aantal klanten in corporatiemarkt: 2
Actief in corporatiemarkt sinds: Onder de naam 'WoonConnect' sinds 2014, onder de naam 'Smart Twin' sinds 2023

Contactgegevens

Smart Twin
Postelstraat 49, 5211 DX 's-Hertogenbosch
073 750 63 65

info@smarttwin.nl
https://www.smarttwin.nl

Smart Twin in het nieuws