ista

Specialisatie


 • Verbruiksmeting en verbruiksafhankelijke afrekening van energie- en waterkosten in gebouwen met een collectieve cv-installatie of duurzame energieoplossing.

 • Monitoring voor bewoners: inzicht in het energieverbruik, via webportal en ista app, leidt tot besparing. 

 • Debicasso: het complete financiële traject rondom energieafrekening.

 • Geautomatiseerde uitwisseling van gegevens t.b.v. de afrekening energie- en waterverbruik.

 • ReduQ: inzicht in het functioneren van de energie-installatie.


Korte productbeschrijving

ista draagt al meer dan 65 jaar zorg voor de verbruiksafhankelijke afrekening van warmte-, water-, elektriciteit- en/of gasverbruik in complexen met een collectieve cv-installatie of duurzame energie-installatie. Dit doen wij op basis van verbruiksmeting. Een correcte afrekening begint met de juiste meetapparatuur, die wij radiografisch uitlezen. Voor elk meetvraagstuk bieden wij een passende oplossing. Onze meetapparatuur beschikt over de juiste certificering en sluit aan op de eisen van de geldende wet- en regelgeving. Wij werken uitsluitend met apparatuur die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Uiteindelijk gaat het erom dat de bewoner alleen voor zijn eigen verbruik betaalt en in de gelegenheid is om te kunnen besparen. Daartoe is het van belang dat de bewoner inzicht heeft in zijn verbruik en stookgedrag. De meetapparatuur van ista is speciaal ontwikkeld om dit inzicht te verschaffen. Met de dienst Monitoring kan de bewoner zijn verbruik goed in de gaten houden en desgewenst zuiniger stoken.

Het is niet alleen van belang de warmte individueel te meten en te monitoren, maar ook om precies te weten wat er in de cv-installatie / duurzame energie-installatie gebeurt. Dat is mogelijk met de dienst ReduQ. Deze online tool biedt alle informatie om het warmteaanbod goed af te stemmen op de warmtevraag en waarmee veel energie te besparen is. Door alle energiestromen te meten en te monitoren, wordt volledig inzicht verkregen in het functioneren van de installatie. Dit inzicht maakt het mogelijk om o.a. storingen adequaat te verhelpen, energiebesparende maatregelen te nemen, dan wel een traject voor verduurzaming in te zetten.

Daarnaast heeft ista meerdere diensten om zijn klanten verder te ontzorgen. Denk bijvoorbeeld aan het gehele financiële traject rondom energieafrekening. Van voorschotbetaling aan de energieleverancier en het incasseren van de voorschotten bij de bewoners tot het afrekenen van de energiekosten, dit doen wij met de dienst Debicasso.

Specificaties

Software wordt aangeboden:

 • In huis/lokaal
 • Cloud
 • Private cloud
 • Microsoft Azure en Amazon AWS

Platform gebaseerd op:

 • Microsoft
 • Linux

Toekomstvisie

ista heeft zich in de laatste 15 jaar ontwikkeld van hardware leverancier tot een onafhankelijke full service energiedienstverlener. Richting toekomst zullen wij ons meer en meer toeleggen op het optimaliseren van onze eigen, maar ook zeker de ista gerelateerde klantprocessen. Iets waar nog veel winst in valt te behalen. Onder andere de interface met de ERP leveranciers van woningcorporaties staat bij ons hoog op de lijst. Mede hierdoor wordt een primair proces volledig geautomatiseerd. De foutmarge gaat hierdoor naar beneden en de kwaliteit dus omhoog.

Referenties

Als marktleider op het gebied van verbruiksafhankelijk afrekenen verlenen wij onze diensten aan alle grote woningcorporaties, VvE-beheerders en vastgoedeigenaren in Nederland.

Bedrijfsprofiel

ista is wereldwijd een van de leidende bedrijven op het gebied van verbruiksmeting en het verbruiksafhankelijk afrekenen van energie en water in complexen met een collectieve of duurzame energieinstallatie en warmtenetten. Wij bieden oplossingen om energie te beheren en te besparen. Meer dan 5.000 medewerkers in 22 landen wereldwijd en 130 medewerkers op ons kantoor in Schiedam delen onze passie voor innovatie en duurzaamheid. 

 

Als Nederlandse marktleider maken wij jaarlijks de verbruiksafhankelijke afrekening voor zo'n 1.500 klanten en ruim 325.000 bewoners. Wij blijven ons ontwikkelen als vooraanstaande specialist en dienstverlener om duurzaamheid ten aanzien van energiebronnen te stimuleren. Alle medewerkers van ista Nederland werken mee aan een duurzame toekomst. Die van henzelf, die van ons en die van het milieu.

 

Onze producten en diensten maken individueel energieverbruik inzichtelijk voor bewoners, waardoor zij energie en kosten kunnen besparen en minder CO2 uitstoten. Dat maakt het vervolgens gemakkelijker voor beheerders om de energie-efficiëntie te vergroten en daarmee ook de waarde van hun onroerend goed. Beheerders en bewoners dragen dus samen actief een steentje bij aan de 

bescherming van het klimaat en het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Gemiddeld kan ieder huishouden 20% besparen op het jaarlijkse energieverbruik, wat de uitstoot van CO2 met zo’n 1,5 miljoen ton beperkt.


Aantal medewerkers: 130
Aantal klanten in corporatiemarkt: 300
Actief in corporatiemarkt sinds: 1955

Contactgegevens

ista
Nieuwpoortweg 11, 3125 AP Schiedam
010 2455700

info@ista.nl
https://www.ista.nl

ista in het nieuws