Inscio Roofs

Korte productbeschrijving

Objectief inzicht zonder inspecties
Woningcorporaties voeren conditiemetingen uit om de staat van de onderhoudsgevoelige elementen vast te stellen. Dit inspectieproces is tijdrovend, arbeidsintensief en maar in beperkte mate objectief. Een inspecteur beoordeelt op locatie de status en registreert waarneming. Maar heeft de inspecteur alles waargenomen? Is de juiste conclusie getrokken? Is de locatie wel bezocht? Was de inspectie niet te laat in de cyclus waardoor de degradatie van het element al leidt tot grotere risico’s en bijbehorende kosten?

Inscio Roofs stuurt op objectieve meetwaarden en data, waardoor je real-time kunt kijken naar de prestaties van alle onderhoudsgevoelige elementen.

Real-time inzicht
Inscio Roofs levert sensoren en een softwaresuite, volledig webbased dus overal te gebruiken, om real-time te kijken naar de conditie van bijvoorbeeld het dak. Betekent dat dat er altijd iemand moet inloggen om naar de problemen te kijken? Nee! We hebben slimme signalering op basis van dak algoritmen en automatisch worden gebruikers geïnformeerd over mogelijke afwijkingen en risico’s.

Just-in-time onderhoud
Eigenaren van vastgoed, maar ook dakdekkers en -fabrikanten willen tijdens de garantieperiode natuurlijk geen lekkages en schades. Toch kunnen verschillen in temperatuur en vochtigheid al na enkele jaren tot verrassingen leiden.

Wij zien aan de data of vocht zich ophoopt in het dak, of het dak bovenop vervuild is maar ook wat de warmteweerstand en isolatiewaarden zijn in het dak. Op basis van die data signaleren we onze klanten bij risico’s, voordat schade ontstaat. We stellen onze klanten in staat precies op tijd in te grijpen, niet te vroeg en niet te laat, door real-time sensordata en signalering op afwijkingen en problemen.

Onze sensoren leveren objectieve meetwaarden, dus een feitelijk beeld, op afstand. Er is geen, of veel minder, noodzaak om fysiek te inspecteren en levert daardoor een enorme reductie in vervoersbewegingen en daarmee uitstoot en kosten.

Specificaties

Software wordt aangeboden:

  • SaaS
  • Cloud

Toekomstvisie

Onze klanten nemen dagelijks essentiële beslissingen over de bouw en het beheer van de menselijke leefomgeving. Wij bieden onze klanten feitelijk en objectief inzicht in de werking van vastgoed en nemen met minder geen genoegen.

Wij voorzien onze klanten van inzicht, door continu data te verzamelen, analyseren en overzichtelijk aan te leveren. Op basis van die inzichten kunnen ze vele malen beter sturen en ingrijpen wanneer dat nodig is. Of juist de levensduur verlengen als dat verantwoord blijkt.

Anders dan andere partijen worden wij gedreven door mogelijkheden, niet door beperken van risico’s. Al is dat natuurlijk wel het uiteindelijke effect. Door vindingrijkheid, nieuwe technologieën en ervaring bieden we inzicht in de toekomst.

Referenties

Laurens van Wylick - Van Wylick Isolerende daken
"Tot vorig jaar informeerden wij onze opdrachtgevers op basis van ervaring, nu leveren we objectieve meetdata"

Driekus Dijkmans - Vidomes
"Net als wij richting onze huurders doen heeft Inscio na ons eerste gesprek goed meegedacht en de daad bij het woord gevoegd door te helpen bij het oplossen van het vochtprobleem"

De dakontdekker - Alliantie - Consolidated - Inscio Roofs
FIlmpje: https://youtu.be/2D4ARQG-I-Q

Bedrijfsprofiel

Inscio Roofs instrumenteert daken met IoT sensoren.

Inscio Roofs biedt real-time inzicht in de prestatie van het dak, warmteweerstanden en isolatiewaarden, niet alleen de conditie van de dakbedekking. Daardoor kunnen onze klanten precies op tijd ingrijpen en weloverwogen keuzes maken over de verlenging van de levensduur van het dakpakket.

Inscio maakt gebruik van de betrouwbare en flexibel schaalbare LoRa-infrastructuur van KPN.


Aantal medewerkers: 6
Aantal klanten in corporatiemarkt: 10
Actief in corporatiemarkt sinds: 2020

Contactgegevens

Inscio Roofs
't Klaphek 5, 3401 RZ IJsselstein
00(31) 653587986

info@inscio-roofs.nl
https://www.inscio-roofs.nl

Inscio Roofs in het nieuws