Provides kiest voor dienstverlening NEH

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporatie Provides uit IJsselstein heeft er na een uitgebreid en gedegen traject voor gekozen om haar ICT onder te brengen in de Cloud van NEH. De woningcorporatie liet tijdens de ondertekening van een meerjarencontract op 20 juli jl. blijken goed op de hoogte te zijn van de aankomende veranderingen. Juist vanwege deze aankomende veranderingen heeft Provides gekozen voor “de beste kwaliteit in ICT-dienstverlening en zeker niet voor de laagste prijs”.

“We waren op zoek naar een partner met toevoegende waarde, die een paar stappen vooruit is in technologische ontwikkelingen”, vertelt Henny van den Heiligenberg, directeur-bestuurder van Provides. “Als woningcorporatie laten we zien dat we bezuinigen, maar we moeten ook klaar zijn voor wat ons staat te wachten om onze bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Het outsourcen van de ICT is onderdeel van beide aspecten.”

“Provides acteert in het kader van leanmanagement, efficiënter en effectiever”, vervolgt de directeur-bestuurder. “Net als wij gaan steeds meer woningcorporaties naar de Cloud en dat moet ook, want zeker op het gebied van ICT hebben wij deze specialistische kennis niet in huis. Misschien wel voor het hier en nu, maar zeker niet voor in de toekomst.”

Hoe maakte Provides haar keuze? 
Reinier Chabot, de vanuit Andersom ingezette projectmanager bij Provides, legt uit dat de keuze voor NEH vanuit een goede onderbouwing gemaakt is: “Samen met Provides hebben we een proces uitgewerkt met afwegingskaders voor wat we belangrijk vonden in het maken van de keuze voor een aanstaande ICT-partner. Van een longlist gingen we terug naar een shortlist, van waaruit vervolgens in twee sessies gesprekken zijn gevoerd. Vanuit de resultaten en de afwegingskaders is vervolgens unaniem gekozen voor NEH.”

“NEH onderscheidt zich voornamelijk in de vertaling van ontwikkelingen naar dienstverlening. Als voorbeeld neem de informatiebeveiliging: NEH antwoordt op ontwikkelingen op het gebied van security en nieuwe wetgeving door haar klanten direct te ontzorgen met de juiste dienstverlening. Juist deze ontzorging is waar Provides naar op zoek was, omdat zij nu geen techneuten aan boord hoeven te hebben om meegenomen te worden in de veranderende wereld. Geen techneuten aan boord betekent ook dat iedereen contact moet kunnen opnemen met de Servicedesk, zonder technische termen te moeten gebruiken. Ook hierin is NEH onderscheidend en wordt Provides ontzorgd.”

Afsluitend gaf Henny van den Heiligenberg het belang van een goed partnerschap aan: “In onze sector zit weinig tot geen innovatiekracht. De technologische ontwikkelingen gaan echter razendsnel. Juist daarom wilden wij een partner met wie we over deze ontwikkelingen kunnen sparren. We geloven dat we met NEH deze partner hebben gevonden en we kijken uit naar de mooie dingen die we samen gaan doen.”

Over Provides 
Provides, betrokken en efficiënt, biedt in de regio Utrecht een passend en betaalbaar aanbod woningen voor huishoudens met een lager inkomen. Als informele, vooruitstrevende woningcorporatie met circa 42 enthousiaste medewerkers wil de woningcorporatie op een open, klantvriendelijke wijze tegemoetkomen aan de wensen van haar klanten. Provides verhuurt en beheert circa 3.600 woningen.

Bron: NEH Shared Services

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NEH Shared Services in de CorporatieGids 2017 te bekijken.