Ook 3B Wonen live met Tobias 365

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 10 oktober is 3B Wonen live gegaan met haar nieuwe ERP Tobias 365. 3B Wonen is de vierde corporatie van zeven corporaties uit de regio Rotterdam die samen hebben gekozen voor het ERP-systeem Tobias 365 van Aareon.

Samen een nieuw primair systeem selecteren, implementeren en vervolgens het beheer delen. Dat was de gedachte van zeven corporaties uit de regio Rotterdam. In 2021 werd gekozen voor Tobias 365 van Aareon. Het samen optrekken ging verder dan alleen de selectie. De bestuurders van de zeven corporaties hadden ook een duidelijk doel voor ogen om voordeel te halen bij de implementaties en in de beheerfase.

Samen met Hersense heeft Aareon deze handschoen opgepakt en is er bij de eerste implementatie (Patrimonium Barendrecht) gewerkt aan een blauwdruk die moest gaan dienen als basis voor iedere volgende implementatie. Voordat in april 2022 Ressort Wonen aan de beurt was, zijn eerst de “lessons learned” verwerkt in de blauwdruk waarna deze succesvol bij Ressort Wonen is toegepast. Dit proces herhaalde zich vervolgens bij Wonen Midden Delfland en nu dus bij 3B Wonen als vierde corporatie.

De scope bij 3BWonen was ook nog eens aanzienlijk. Zo is het DMS ShareWorX in gebruik genomen en is de integratie met Mail to Pay tot stand gebracht. Voor de mutatie-inspecties wordt vanaf nu gebruik gemaakt van Fox Opname. Daarnaast is ook nog het klantportaal van Embrace gekoppeld en is een nieuwe koppeling met Coen Hagedoorn bewerkstelligd.

3B Wonen is twee weken na Wonen Midden Delfland live gegaan! Een knappe prestatie.

Wij kijken met vertrouwen uit naar de nog volgende implementaties van Hoek van Holland, Wateringen en, tot slot De Leeuw van Putten begin 2023.

Bron: Aareon, Foto: 3B Wonen