MLC: Samen realiseren we de toekomstbestendige woningcorporatie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Om als corporatie de uitdagingen van morgen aan te kunnen gaan, moet je toekomstbestendig worden. Wat houdt dat precies in en hoe doe je dat? Het antwoord op die vragen staat op 23 september centraal bij MLC tijdens CorporatiePlein. CorporatieGids.nl sprak daar alvast over met Arvid van Dam.

Bij MLC staan op de beurs drie hoofdthema’s centraal: digitale procestransformatie, continu verbeteren en process mining. Arvid: “De corporatiesector krijgt de komende jaren te maken met ingrijpende veranderingen. Deze worden veroorzaakt door zowel interne als externe ontwikkelingen en bevinden zich op sociaal, economisch en politiek vlak. Maar ook op het gebied van technologie zullen ingrijpende veranderingen plaatsvinden. Om deze ontwikkelingen het hoofd te bieden, is het belangrijk om toekomstbestendig te worden. In onze ogen is digitale procestransformatie daarin een essentieel onderdeel. Het is niet de vraag óf je gebruik moet maken van digitalisering en nieuwe technologieën, maar hóe je deze het beste ter ondersteuning inzet om de bedrijfsvoering en dienstverlening richting huurders te verbeteren.”

Verbeterpotentieel in kaart brengen door process mining
Process mining is een methode om processen te analyseren en het verbeterpotentieel in kaart te brengen op basis van eigen opgeslagen data, legt Arvid uit. “Hierdoor ontstaat inzicht in hoe het proces nu écht verloopt. Deze techniek is bij uitstek geschikt om vast te stellen of processen uitgevoerd worden zoals deze zijn ontworpen en waar verbeteringen in het ontwerp mogelijk zijn, gericht op de procesdoelstellingen.”

Continu verbetercultuur creëren
“Continu verbeteren kun je zien als een bedrijfscultuur en manier van werken waarin producten, diensten of processen voortdurend worden geoptimaliseerd. Hierdoor is het mogelijk om te blijven aansluiten op de veranderende wensen van de huurder en verbeter je op een efficiënte en effectieve wijze je dienstverlening.”

Kennissessies
“Met de toepassing van digitale procestransformatie, continu verbeteren en process mining, bereiden wij corporaties voor op de toekomst,” gaat Arvid verder. “Op de beurs doen we dit onder andere door bezoekers op de beurs mee te nemen in het concrete resultaat waarin de leegstand door verhuurmutatie in samenwerking met onze opdrachtgever met zestig procent is teruggebracht. Daarnaast geven we door de dag heen verschillende sessies waarin we ingaan op deze speerpunten.”

MLC is te vinden op stand 33 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: MLC