Hoe krijg ik inzicht in de kwaliteit van mijn dakbezit?

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hoe krijg je als woningcorporatie of vastgoedbeheerder inzicht in de status van je daken? En hoe vergroot je de klanttevredenheid van huurders? Allerlei vragen die we graag uitzoeken. In de videoreeks De Dakontdekker gaat Janneke op pad om een antwoord te vinden op deze en andere prangende dakvragen.

Woningcorporaties en vastgoedbeheerders, opgelet! In deze aflevering gaat De Dakontdekker op pad voor het antwoord op de vraag: hoe krijgt en houdt u inzicht in de kwaliteit van uw daken?

Een goed begin
Dakontdekker Janneke gaat langs bij dakdekker Dirk. Want inzicht krijgen in de kwaliteit van het dak begint immers óp het dak. Naast een grondige inspectie op gebreken, wordt er een dakuitsnede gemaakt. Zo kan onder andere de opbouw van het dak en de RC-waarde (isolatiewaarde) worden bepaald.

Alles in Dakota
Het verzamelen van deze informatie gebeurt natuurlijk niet zomaar. Na deze grondige inspectie worden alle inzichten ingevoerd in Dakota. Een dakmanagement tool ontwikkeld door Consolidated. Erwin Brakeboer, accountmanager bij Consolidated, legt uit hoe deze inzichten bijdragen aan het voorspellen van het benodigde dakonderhoud.

Grootgebruiker
We maken het verhaal rond met Marinella Toumazatos, projectleider planmatig onderhoud bij Woningstichting GoedeStede. Zij vertelt hoe deze inzichten haar helpen bij het samenstellen van de meerjarenonderhoudsbegroting en bij het inzichtelijk maken van excessen.

Bekijk hier de hele aflevering:

Bron: Consolidated, Foto: Consolidated