EntrD: Gegevens in het DMS automatisch opschonen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 24 september vindt CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat mogen ze verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met mede-oprichter Eric Hoefman van EntrD.

“EntrD heeft één doel: corporaties in staat stellen de data die zij hebben veilig te gebruiken waar en wanneer zij maar willen,” begint Eric het gesprek. “Dit doen wij al geruime tijd door samen met bijvoorbeeld cegeka-dsa en Aareon de DataFactory aan te bieden. Met deze plug-and-play oplossing kunnen gevoelige gegevens in Dynamics Empire of Tobias AX gemaskeerd worden. Eind vorig jaar hebben wij ook de FileFactory ontwikkeld, waarmee corporaties hun DMS geautomatiseerd kunnen opschonen zodat er geen gegevens als een BSN of identiteitsbewijs meer in voorkomen. Tijdens CorporatiePlein 2020 gaan wij graag in gesprek met corporaties over wat de DataFactory en FileFactory voor hen kan betekenen.”

Automatisch opschonen
Naast vragen over de software van EntrD, kunnen bezoekers ook op hun virtuele stand terecht voor twee kennissessies. “In de eerste laten wij aan de hand van de praktijkcase van Ymere zien hoe zij het DMS opschonen. Ymere heeft miljoenen documenten in haar DMS staan en mag gegevens zoals een BSN of een kopie ID niet vastleggen. Maar Ymere kan niet uitsluiten dat dit in het verleden wel is gebeurd. Daarom zocht zij een oplossing om het DMS geautomatiseerd op te schonen. In deze sessie laten we zien hoe ze dit hebben aangepakt en hierbij de FileFactory hebben gebruikt.”

Virtuele Poortwachter
De tweede sessie staat in het teken van een project bij Mooiland, vertelt Eric. “Net als bij alle andere corporaties worden er bij Mooiland dagelijks honderden nieuwe documenten opgeslagen in het DMS. Maar hoe zorg je ervoor dat deze documenten geen gevoelige gegevens bevatten? Het eenmalig schonen van het DMS bleek niet afdoende. Alle nieuwe of gewijzigde documenten moesten geschoond worden voordat ze in het DMS terecht kwamen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de Virtuele Poortwachter. In deze praktijkcase nemen we bezoekers mee in dit co-development traject.”

Aanmelden voor CorporatiePlein 2020 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: EntrD