Claranet: Naadloos werken aan IT-modernisering zonder dat medewerkers dit merken

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Om aan de wensen van huurders, medewerkers en toeleveranciers te kunnen blijven voldoen, is het voor woningcorporaties belangrijk hun IT te blijven moderniseren. Maar wat houdt dat precies in en hoe pak je dat aan? Claranet vertelt er op 23 september meer over tijdens CorporatiePlein, en CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met Peter van den Broek

Tijdens CorporatiePlein vertelt Claranet over de uitdaging van IT-modernisering waar veel woningcorporaties mee te maken zullen krijgen. Peter: “Het is algemeen bekend dat de cloud een voordeel oplevert, dat hoeven we niet vaak meer uit te leggen. Als je kijkt naar kantoorautomatisering – waaronder de online werkplek – zie je dat niet alle software- of applicatieleveranciers daar klaar voor zijn. Omdat organisaties aanhikken tegen een langdurige periode van veranderingen voor medewerkers, wordt de overgang uitgesteld. En dat gaat vaak ten kosten van de voordelen.”

Naadloos werken aan IT-modernisering
Om dit op te lossen levert Claranet haar moderne concept WorkSmart365. “Dit is een omgeving die niet gebonden is aan een platform of leverancier,” legt Peter uit. “Dus als je eenmaal gebruikmaakt van deze dienst, kun je onderliggend veranderingen doorvoeren zonder dat het elke keer een verandering voor de gebruiker met zich meebrengt. Je kan bijvoorbeeld starten met applicaties die in een eigen private cloud of zelf ‘of de eigen servers op kantoor’ draaien. Als de leverancier deze dan omzet naar een online versie, gaat dat naadloos. De medewerkers merken amper veranderingen in de manier waarop zij de applicatie openen. Die staat op precies dezelfde plek en zonder ingewikkelde aangepaste inloghandelingen.”

“De IT-afdeling kan dus naadloos onder de motorkap verder werken aan de IT-modernisering zonder echte impact voor de medewerkers. Je verhoogt hierdoor je medewerkerstevredenheid en kunt daarnaast nog meer inzetten op verbetertrajecten binnen de organisatie. Verder maak je gebruik van de kennis en knowhow vanuit Claranet in de reis naar de cloud. Wij hebben de ervaring in zowel simpele als complexe migraties binnen de sector en kunnen corporaties helpen de volgende stap te maken.”

Persoonlijke sessie
Om de uitdagingen van IT-modernisering door nemen, kunnen bezoekers bij Claranet een persoonlijke kennissessie krijgen, vertelt Peter. “Komend CorporatiePlein wordt natuurlijk anders dan normaal. Vanwege de aangepaste opzet, hebben we ervoor gekozen om geen centrale sessies in te plannen maar bezoekers een eigen sessie geven waarin we ingaan op de manier waarop Claranet je kan helpen om die IT te moderniseren. Daarmee wordt het wat interactiever dan normaal, maar dit onderwerp leent zich daar uitermate goed voor. We kunnen net een stapje verder gaan door op specifieke situaties in te spelen en onderling te sparren over de uitdagingen. Vanuit daar kunnen we een eerste schets geven in welke richting je zou kunnen denken bij het plannen van een IT-strategie voor de komende jaren. Hierbij nemen we security als belangrijk onderdeel mee. Niet alleen de technologische maatregelen binnen het netwerk of omgeving, maar ook de Security Awareness om de medewerkers op een hoger alertheidsniveau te brengen en als het ware een menselijke firewall te worden richting de buitenwereld. Uiteraard zijn gebruikersadoptie en -training hier onlosmakelijk mee verbonden.”

Claranet is te vinden op stand 7 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Claranet