Claranet: Corporaties kunnen niet achterover blijven leunen met security

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Security blijft een onderwerp waar woningcorporaties aandacht aan moeten besteden. De afgelopen tijd is het aantal aanvallen opnieuw toegenomen en hebben ook woningcorporaties de dans niet ontsprongen. Hoe bescherm je je organisatie tegen meer aanvallen, datalekken, ransomware-gijzelingen en meer ontdekte kwetsbaarheden? Claranet vertelt er op 22 september tijdens CorporatiePlein meer over, en wij spraken alvast met Peter van den Broek, Account Manager Woningcorporaties bij Claranet.

Wat staat centraal op jullie stand op CorporatiePlein 2022?
Neem security serieus! Databeveiliging is een actief proces, maar de meeste organisaties beschikken niet over een IT-afdeling die 24 uur per dag de bewaking kan verzorgen. Het actueel houden van kennis op het gebied van informatiebeveiliging is bovendien kostbaar en tijdrovend. Toch is een adequate 24/7 beveiligingsstrategie noodzakelijk, want een succesvolle hackpoging kan enorme gevolgen hebben.

Voor welke informatie en kennissessies kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Het onlangs opgerichte Claranet Cyber Security Nederland combineert jarenlange internationale ervaring op het gebied van security met lokale invulling door specialisten op gebied van cloud, netwerk en online werkplekken. Onder de merken van Sec-1 en NotSoSecure hebben we ruim achttien jaar ervaring opgedaan in de cybersecurityservices en training gegeven aan de grootste merken over de hele wereld. Met meer dan 10.000 uitgevoerde pentestdagen per jaar zijn onze beveiligingsexperts toonaangevend op het gebied van technische mogelijkheden en werken zij op een vriendelijke en resultaatgerichte manier.

Uit de ervaring die wij de afgelopen tijd hebben opgedaan, hebben we de juiste lessen geleerd en direct toegepast met de lokale teams, zodat we de cultuur, gewoonten en ervaring van het land direct meenemen in de dienstverlening. In Nederland hebben we zo’n 75 mensen die niet alleen een schat aan IT-ervaring hebben, maar inmiddels hun sporen hebben verdiend op het gebied van databeveiliging. We gebruiken diensten die we als Claranet-groep kunnen leveren en combineren dat met de dienstverlening die we lokaal al jaren leveren tot een compleet portfolio aan securitydiensten.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Elke organisatie is een digitaal doelwit, ongeacht de branche of business. Achterover leunen is daarom simpelweg geen optie en dus moet elke corporatie aan de slag met security. Claranet staat klaar om je te ondersteunen in operationele planning richting een langetermijnstrategie op securitygebied. Om direct aan de slag te gaan, hebben we een security scorecard ontwikkeld, waarmee we tijdens CorporatiePlein op de stand de grootste prioriteiten kunnen pinpointen. Doe bij ons de test en je krijgt direct advies wat je kunt aanpakken en welke stappen je het beste kunt nemen voor een solide securitystrategie.

Claranet is op CorporatiePlein te vinden op stand 9.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Claranet