Claranet: Corporaties begeleiden bij transitie naar een volledige cloud werkplek

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 24 september vindt CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat mogen ze verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met Eric de Graaf, Accountmanager Woningcorporaties van Claranet.

Op CorporatiePlein 2020 vertelt Claranet over het voorbereiden op de toekomst, verandering, begeleiding, adoptie én de transitie naar een volledige cloud werkplek. Eric: “Claranet brengt de oude en nieuwe IT-wereld dichter bij elkaar door op een slimme manier in te zetten op het bundelen van de nieuwste technieken uit de cloud, gecombineerd met Microsoft 365. Dit zorgt ervoor dat gebruikers optimaal gebruik kunnen maken van de voordelen die Microsoft 365 biedt om op een efficiënte, effectieve en slimme manier samen te werken. Via een secure login krijgt de gebruiker de beschikking over een persoonlijke, intuïtieve en gebruiksvriendelijke werkplekomgeving die specifiek is afgestemd op de rol en verantwoordelijkheid van de medewerker.”

Beschermen tegen phishing
“Daarnaast biedt Claranet verschillende securitydiensten en -oplossingen aan die erop gericht zijn om bedrijfsdata, kritische applicaties, persoon- en toegangsgegevens, werkplekken en netwerken te beschermen tegen bedreigingen en aanvallen van buitenaf,” gaat Eric verder. “Wij begrijpen dat de gebruiker een cruciale schakel is in de hele keten van beveiligingsmaatregelen. Wist u een van de grootste oorzaken van de datalekken begint met een phishing e-mail? Wij schenken daarom veel aandacht aan de gebruiker door het creëren van bewustwording bij de gebruiker, zodat het gemiddelde percentage van mensen dat klikt op een dergelijke e-mail daalt van 38 naar nog geen 5 procent in twaalf maanden tijd. Dit doen we door de gebruiker actief te betrekken bij het beveiligingsproces. Via een online trainingsplatform wordt de awareness bij medewerkers vergroot en kun je zelf trainingscampagnes samenstellen.”

Hybride, online werkplek
Claranet organiseert tijdens de beurs ook twee kennissessies waar bezoekers aan kunnen deelnemen. Eric: “De eerste staat volledig in het teken van de hybride online werkplek die we dit jaar hebben geïntroduceerd; WorkSmart365. Deze nieuwe slimme dienst geeft gebruikers de vrijheid om online samen te werken waar en wanneer ze willen. Door twee werelden samen te voegen, kun je als organisatie zelf bepalen wanneer je welke applicaties naar de cloud overzet. Op 24 september geven we in een interactieve sessie het antwoord op de vraag waar de ideale werkplek anno nu aan moet voldoen en welke praktische uitdagingen aangepakt moeten worden om een ideale online werkplek te gaan gebruiken.”

“Security awareness training staat in de tweede sessie centraal. Dit is in de praktijk een van de meest effectieve beveiligingsmaatregelen die een organisatie kan nemen. Door medewerkers te trainen, vormen ze een menselijke firewall die actief bijdraagt aan de beveiliging van een organisatie. In deze sessie laten we zien wat je kan doen om te zorgen dat alle medewerkers een hoger besef en awareness hebben rondom security.”

Aanmelden voor CorporatiePlein 2020 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Claranet